Clochehatt

Tidigare-Loggböcker

Clochehatt

AG HAR LÄNGE haft en viss fascination för diverse hattar, bl.a. 20-talets damhattar. Så när min älskling beställde sig ett plommonstop så beställde vi även en liten Cloche-hatt till mig. Det tog inte många dagar innan hattarna kom och vi var så ivriga när vi slet upp paketet. Maken blev brottsligt stilig i sitt plommonstop. Men min hatt som verkat orangeröd på skärmen var, när den kom i verkligheten, den klaraste tomteröd… Inte alls min färg…

Vad ska en lite besviken flicka göra…?
Leta i sina gömmor, naturligtvis, efter bot.

Vecka 45

Tordag

schtyg

Lyckligtvis har jag tillräckligt mycket tyg kvar efter den gula klänningen jag sydde häromsistens. Jag har även kvar en bit gult hattband.

Jag sprättar bort det gamla bandet och syr fast tyget med det nya bandet.

schoriginalinsidaschnyinsida

Jag börjar drapera tyget kring hatten och bestämma vart jag kan klippa bort tyg. Jag börjar med att sy fast ett stycke för hand och sen klippa bort det överflödiga tyget.

sch1sch2

Jag fortsätter på att bestämma vart vecken ska ligga och vart jag kan klippa bort tyg och fäster draperingarna för hand.

sch3 sch4

Färdigställer skarven baktill.

sch5 sch6

sch7 sch8 sch9

sch10 sch11 sch12

Nu ska jag bara sätta pricken över i. Jag har hittat lite fjädrar i någon låda och funderar en stund på hur jag ska fästa dem. Jag plockar fram limpistolen. (Det känns lite som helgerån och jag förmodar att historiens stora hattmakare och modister vänder sig i sina gravar, men det kan inte hjälpas. Klockan är nästan mitt i natten och hatten ska bli klar idag.)

Jag limmar på fjädrarna för att dölja fästena på draperingarna. KLART!

schklar1schklar3

schklar4schklar2

« Föregående loggbok | Nästa loggbok»