Gästbok

Gästbok

Hej!

Här går det bra att lämna ett meddelande om man vill det. Skriv i kommentarsfältet och klicka på Skicka-knappen.

MVH

SofiaElisabet


Kommentarer

Gästbok — 27 kommentarer

 1. Hej! Visst är det praktiskt att göra om sin provdocka efter ens egna mått! Du har gjort det så snyggt och prydligt, det gjorde inte jag men det fungerar. Min storlek överstiger dockans rätt ordentligt… om man säger så. Jag “tjockade på” min efter att ha mätt med diverse gamla handdukar, en gammal BH stoppad med ensamma sockor och en strategiskt placerad sladdrig kudde som mage. Sen trädde jag en T-shirt över alltihopa för att jämna till det hela. Drog sen med mig dockan (jag har bytt ut foten mot ett underrede till en kontorsstol med hjul) till min helkroppsspegel. JISSES!! Där stod jag och min tvilling!! Har sällan skrattat så gott åt min storlek! Men, så ser jag ut, bara att acceptera, och det är väldigt praktiskt. Bara det att jag kan ha ett förråd av knappnålar instuckna i “urringningen” nära till hands vid provning. Ha det bra önskar jag och min provdocka! /Anna-Karin

 2. Ohhh, tack för kiken in i garderoben. Vilka fantastiska verk du skapar, för att inte också nämna lövverket och tillhörande kläder från helgen. Jag blir så sugen på att själv bli en hejare på att sy men ja du vet ju min entusiasm tills det trasslar, man måste gå efter något mönster, något tar slut eller krånglar.. då blir det ett kuddvar av hela klänningen :)o Hoppas på att få se fler konstverk!!

 3. Åh vad fina saker ni syr. Blir så sugen att sy själv igen. Nu blev det dock att hyra i Venedig när vi ska dit nu på maskerad festivalen på bröllopsresa. Ju mer jag sett ångrar jag nästan mitt val av bröllopsklänning och skulle ha valt 1700 tal istället. 🙁
  Antar att ni inte är i Stockholm. Skulle gärna gå och lära mig lite mer i en sy cirkel.

 4. Hej !
  Den blev färdig, min 1700-tals-klänning med tillbehör efter många om och men och jag kan högtidligt erkänna att utan din hemsida och goda råd hade det inte blivit någon klänning, korsett eller annat. Jag vill tacka dig för din gedigna kunskap och öppenhet att dela med dig.
  Tack ännu en gång,
  Carolina Alvin =)

 5. Hamnade här av en slump. Jackan du sydde (efter en sommar med fantasy), galet snygg! Var den svår att sy?

  • Hej Linda,

   Tack så mycket!
   Vad lustigt att du frågar, jag går precis och funderar på att sy en till i andra färger 🙂
   Nej, den var inte så svår att sy. Man får bara vara noga med den sneda framkanten så att den blir bra och ligger rätt.

   MVH
   SofiaElisabet

 6. Tudor-klänningen med accessoarer blev attans snygg! Jag tycker du ska skriva till tillverkaren av Rigilene-banden och be om ett sponsorskontrakt, 50! meter måste de tycka är värt att sponsra…

 7. Nu har du gjort det igen, överträffat alla dina tidigare projekt! Jättemycket lycka till vid premiären till KristiHimmelfärdshelgen!

 8. Hej !
  Är en trogen följare av din inspirerande hemsida sedan en tid tillbaka!
  Ska just påbörja ett utav mina knepigare syprojekt, nämligen en sjuttonhundratalskorsett! Projektet ska så småningom mynna ut i sjuttonhundratalskläder till mig och min fästman, är det tänkt! =)
  Har du några bra handfasta råd att ge vid korsettsömnad? Har sett att du använder Rigileneband, räcker de att staga upp korsetten, mjuknar de inte när korsetten används?
  Vänliga hälsningar Carolina =)

  • Hej Carolina,

   Jag har sammanlagt sytt 4st 1700-talskorsetter och håller nu på med min första 1500-talskorsett. Jag använder rigileneband till alla korsetter och livstycken och snörningar. Det jag tycker är att om man verkligen fyller korsetten med rigileneband och använder åtminstone tre lager tyg så håller den hur fint som helst.
   De gånger jag har tyckt att det inte hållit så bra är när jag satt banden som stadga i bara någon enstaka söm. Då kan de vika sig för att ett ensamt rakt band inte motstår trycket av en icke rak söm, som tex sömmen mellan framstycke och sidstycke där både midja och byst kan påfresta. Då kan banden vika sig och de veckan kan bli obekväma med tiden.

   Jag har heller aldrig upplevt att banden mjuknat av att användas i en välbyggd korsett. Däremot så går det, inom rimliga gränser, att forma dem något genom att stryka på dem. Åtminstone så till vida att när man klipper banden från rullen är de något böjda och delarna till korsetten blir så böjda. Stryker man sen delarna, försiktigt så man inte fullständigt smälter plasten i banden, blir de platta.

   Hoppas det var till lite hjälp.
   Lycka till!
   MVH
   SofiaElisabet

   • Hej igen!
    Tack så mycket för ditt utförliga svar! 🙂 Det har varit till mycket nytta! Lycka till med det senaste projektet som jag naturligtvis följer med spänning!
    Ha det gott!
    Carolina

 9. Hej! Det är så kul att se dina vackra kläder, speciellt roligt att se sömnadsprocessen. Tack för att du delar med dig av din kunskap. Inspirerande!

 10. Hej
  Snubblade in här av misstag, men gud vad glad jag blev över det! Tonvis med inspirerande bilder och vackra plagg!
  Inser nu att min garderob fattas medeltidsklänningar…
  Tack så mycket för inspirationen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *