Lite 50-tal

Garderoben

Lite 50-tal

dET HÄR BÖRJADE med att jag behövde något till en fest och jag kom inte i mina gamla cocktailklänningar. Så vad gör man? Man tar det absolut sista tyget som ligger o-paxat i en låda. Det är inte ens ett särskilt kul tyg. Men jag har ju redan tidigare förklarat att man kan sy fina saker även av enkla tyger, eller hur?

Så, eftersom grönt är skönt och våren är på väg så lät jag mig inspireras av den friska gröna färgen i tyget. Jag började faktiskt i den helt andra änden av turordningen. Nämligen med smyckena!? Det råkar vara så att jag en gång utbildade mig till nagelterapeut och jag har en förskräcklig massa grejer kvar från den tiden som ligger och förgås. Ack och ve! Inte bra! Så jag började med att skapa hängen till halsband och örhängen i knallgrönt med små paljetter och guldpärlor.

50-talsmycken

Eftersom jag sedan hade en väldigt distinkt idé om hurdana knappar jag ville ha och dessa inte stod att finna på marknaden så fick jag till slut göra knapparna själv. Så de fick gå i samma tema som smyckena.

50knappar

Modellen på klänningen är enkel. Båtringad fram och v-ringad bak med ett strössel av paljetter. Kjolen är lätt veckad med en stor “swisch” av paljetter på höger framsida.

50fram 50bak 50paljetter

Till detta behövde jag ju förstås en matchande väska. Det bar sig inte bättre än att jag nog la ner minst dubbelt så mycket tid på väskan som jag gjorde på klänningen i sig. Jag testade på att sy smock för första gången nyligen, på en skjorta till min man, och bestämde mig för att det borde ju kunna bli läckert om man gjorde en väska helt i smock. 🙂 Väskan och paljetterna tog, typ, hela påskhelgen att göra.

50vaska 1 50vaska 2

Kvällen innan festen kom jag på att jag hade ju tänkt göra ett armband till detta, men hade totalt glömt bort (eller förträngt) det. Så, som vanligt, satt jag hela fredagskvällen och färdigställde det större halssmycket, som jag hade påbörjat tidigare men inte gjort helt klart. Jag gjorde ett armband och när jag ändå var igång så gjorde jag en ring också.

50smycken 2 50smycken 4 50smycken 5 50smycken 3

50smycken 6

50 klar fram 50 klar bak

2015-04-17

På väg på party igen 2015, nu med mina fina guldskor.

 

« Föregående plagg | Nästa plagg »