Gör om, gör annorlunda…

Garderoben

Gör om, gör annorlunda…

iBLAND BEHÖVER MAN liksom rannsaka och revidera sin garderob. Så det håller jag på med nu, så sakteliga, våren 2014.

Till exempel så hittade jag en yllekjol som jag inte rört på åratal, men den hänger kvar. Den har blivit kortare i takt med att jag blivit bredare så nu känns den mest bara fel. Kan man fixa det på något vis? Japp, jag tycker det.

yllekjol1

Gammal spets fyndad på loppis, för säkert 10 år sedan.

yllekjol2 yllekjol3

Voilá!

Tråkig gammal tröja: Klippte av ärmarna och gjorde armvärmare istället. Perfekt för mig som alltid fryser.

armvarmarelila1 armvarmarelila2 armvarmarelila3

Hade samma tröja i vitt och gjorde samma med den 🙂

Våren 2015

När man inte kan shoppa får man göra om saker istället 🙂 Jag behöver nya skor så några par gamla skor fick sig ett lyft.

Ett par smutsiga stackare som jag haft i ca 13 år men nästan aldrig använder för de är så tråkiga.

sommarskor1

Lite tyg, mycket limpistol och åtskilliga timmar senare: Det blir nog en sommar för mig med!

sommarskor2

Sen behöver jag något snyggt att ha på kontoret. Dessa stackare som jag egentligen aldrig gillat men faktiskt kan gå i har faktiskt börjat spricka. Men de får gå ett tag till.

kontorsskor1

Steg 1: Sprayfärg och lack.

kontorsskor2

Sen lite överblivet foder efter min höstkappa. Mer limpistol och några timmar senare: Lite ovanligt men ändå propert 🙂 Och, framför allt; Inte svart!!! Jag är så trött på svart 🙂

kontorsskor3 kontorsskor4

Sen skulle jag ju på fest och skulle ha min gröna 50-talsklänning, tänkte jag och behövde ett par skor som inte var svarta. Jag har ett par dösnygga skor som jag aldrig använder för att de egentligen är för höga och jag får för ont i fötterna så de har blivit stående i många år och nu börjar limmet krypa genom tyget lite. De kan jag ju måla om till guldskor!!!

Bakgrundsstoryn till detta beslut är att min kusin och jag stod och dreglade över ett par fantastiska guldpumps på Indiska i Malmö en gång för ca 15 år sedan. Vi hittade båda våra storlekar och stod där både länge och väl och övervägde det kloka i att köpa dessa skor. Vi resonerade oss fram till att: “Varje flicka var värd att åtminstone en gång i livet äga ett par praktfulla guldskor.” Men förnuftet vann över fåfängan till slut och ingen av oss köpte dem. Men jag gick tom tillbaka några dagar senare och tittade på dem igen och hade jag vetat min kusins storlek så hade jag köpt dem åt henne som present, men det blev inget. Men vi har faktisk pratat om de där skorna ibland genom åren och lite ångat att vi inte passade på när tillfälle gavs för ingen av oss har hittat något liknande igen.

Nu ska jag få min guldskor till slut!!!

guldskor1

guldskor2

guldskor3

Första strykningen.

På med två lager färg till och två lager guldglitter på det och sen limma paljetter bakom klackarna, sen klarlack på det. 🙂

Färdig!!!!

guldskorklar1 guldskorklar2

 

guldskorklar3

Utvärdering: Festens, helt klart, coolaste skor men hållbarheten lämnar kanske lite att önska. Nästa gång jag gör något liknande ska jag vara ute i mer god tid och skaffa textilfäger istället. Och det hjälpte inte att det var fina guldskor, fick lika ont i fötterna i alla fall. Fast det kändes liksom lite värt det 🙂

Paljetterna, som var det alla trodde skulle lossna, höll finfint! Dock nöttes klacken rätt fort tydligen.

guldskor4

Också som förutspått så sprack färgen kring tårna där tyget ju rör sig när man går.

guldskor5guldskor6

Summering: Men eftersom det var skor som ändå inte användes så har jag ju inte egentligen förstört något. Och jag förmodar att det går att pilla bort det som lossnar och måla om 🙂

Så var det sommar 2015, säger de…

Hittar ett par sandaler, som jag inte använder, i garderoben. Beslutar mig för att det kanske går att ändra på. Lindar satinband runt remmarna och det blev ju lite snyggare i alla fall.

sandaler1 sandaler2

Sen var det den där solhatten som jag trånat efter. Men när jag väl köpte den var det värsta slokhatten 🙁

solhatt1

Tur att man har vänner som har bra grejer. Riktig hatt-ståltråd.

solhatt2

Jag lägger in och syr fast ståltråden innanför de två yttersta varven av flätan som hatten är sydd av.

solhatt3

Seger!!

solhatt4

Denna kavaj ärvde jag efter min älskade lilla mormor. På henne var den ganska stor och fyrkantig, på mig var den för trång över axlarna och för kort i ärmarna. Men jag gillade tyget så jag beslöt att göra om den till en väst.

kavajvast1 kavajvast2

kavajvast3 kavajvast4

« Föregående sida | Nästa sida »