Den gula

Den gula

Malmös slottspark 2002

EN HÄR KLÄNNINGEN har en speciell plats i mitt hjärta och mitt minne. Och den ser inte alls ut så här längre.

Det hör till historien att den är sydd av gamla gardiner. Gardiner har en tendens att bli solfällda i färgerna, vilket inte alls stör på det här tyget. Att tyget även blir skört av solen hade vid den här tiden inte riktigt fallit mig in… ännu. Den blev klar precis i tid till min första tur till medeltidsveckan i Visby 2002. Jag hade bara två klänningar med mig. På båten till Gotland brast tygen vid ena skulderbladet. Tio minuter senare var revan ända nere vid låret. Det var väldigt nära att jag kastade hela eländet över bord, men jag besinnade mig och tog istället fram sax och nål och tråd.

Först kastade jag ihop revan så att den inte skulle bli ännu längre. Sedan klippte jag upp ärmarna i långa remsor och sydde på dem över revan på både in- och utsidan. Efter det så klippte jag bort stora delar av sidorna ner mot höfterna så att det blev så kallade ”helvetesfönster”. Alltsammans gjordes för hand och utan en enda knappnål till hands.

Idag passar den riktigt bra ihop med den vita klänningen. Så här 10 år senare så rämnar den på fler ställen men nu är det liksom en del av dess charm. Och jag tröttnar aldrig på den här historien. 🙂

« Föregående klänning | Nästa klänning »