Den gröna

Den gröna

IDIGARE ACCOCIERADE JAG alltid ordet ”medeltidsklänning” med långa klänningar som är slanka i livet och mycket vida i kjolen med långa klockärmar över åtsittande ärmar från den undre klänningen. Det var det modet som inspirerade mig till den klänning som jag sydde när jag för första gången blev inbjuden till medeltidsfest. Eftersom jag inte hade så mycket pengar att lägga på en ”maskeradklänning” blev det lite lågbudgetprojekt. Jag åkte till Danmark och hittade skogsgrön duchesse och ett nät av guld och koppar för en rimlig peng och skred till verket. Den orange organza som jag fodrat och draperat klockärmarna och halsringningen med var gamla vardagsrumsgardiner.

Eftersom jag behövde 70st knappar var det inte att tänka på att försöka hitta riktiga metallknappar. Istället köpte jag silverfärgade plastknappar, som jag sedan målade i två omgångar med ett kopparfärgat nagellack.

Jag sydde även en lite aftonväska till. Eftersom jag dock visste med mig att jag förmodligen vara skulle råka glömma den någonstans så sydde jag en liten hank på sidan av kjolen som jag kunde knyta fast den i. Naturligtvis satte jag den så att klockärmarna skymmer den så att ingen skulle märka. 🙂

| Nästa klänning »